שיפור מהירות האתר: כל מה שמקדמי אתרים צריכים לדעת

האם אתם מודעים לכך, שמהירות אתר משפיעה על קידומו במנועי החיפוש? כיום, קל וזול יחסית להשיג ביצועים טובים לאתרים. אולי מסיבה זו, לא כולם מודעים להיבט שהזכרנו. עם זאת, מדובר בנקודה טכנית חשובה למדי.

הקשר לקידום אתרים

מהירות האתר באה לידי ביטוי בהקשר קידום אתרים, בלפחות שני אופנים:

זמינות – במקרים של חוסר זמינות של אתר, האתר במהירות הגרועה ביותר שלו כביכול. אם תרצו – ניתן לתאר זאת כ"מהירות אפס". מובן מאליו, שאתר במצב כזה לא יגיע לעמוד התוצאות הראשון אצל גוגל וזאת בלשון המעטה.

מהירות – גם כשהאתר זמין, מה מהירות טעינת העמודים השונים שלו? העמוד הראשי? תכנים ספציפיים? כל זאת, עשוי להילקח בחשבון בקביעת דירוגו.

 

יש מגוון אמצעים שניתן ליישם (כפי שתוכלו לראות באתר GNS), כפתרון לשיפור מהירות האתר. אלה כמה מהבולטים שבהם:

שרת וירטואלי

Virtual Private Server או שרת וירטואלי, הוא שרת שיודע להתאים עצמו באופן מהיר, לדרישות משאבים משתנות. שימוש בשרת כזה כשרות ענן עבור אירוח האתר, עשוי לסייע לשפר את מהירותו, אל מול היקפי גישה משתנים לאתר. עוד דבר שעשוי להשתנות הוא "כובד" תכני האתר וגם אז, שרת וירטואלי יסייע להתמודד עם דרישות המשאבים החדשות. מאחר שבמילא זקוקים לשרת איכותי בכדי להפעיל אתר, כדאי לקחת נקודות אלה בחשבון. מה גם, ששרתים אלה מספקים תועלות נוספות, כגון נוחות מבחינת עלויות, גמישות רבה בשימוש ותפעול נוח וקל. זה נושא שכדאי לאנשים שעוסקים בקידום אתרים בגוגל להכיר, ולהעמיק בו.

שיפור מהירות האתר: כל מה שמקדמי אתרים צריכים לדעת

שיטות לסיוע לשרתים

Load Balancers הוא סוג פתרון בולט, אשר מאזן עומסים בין כמה שרתים שמגישים את תכני האתר. בכך, השרות כמובן מקל על שרתים אלה ומסייע להבטיח שתכני האתר יהיו זמינים ברציפות ותוך אספקת מהירויות גישה גבוהות. שרות כזה עשוי להיות משמעותי, במיוחד כאשר על חלק מהשרתים יש הרבה עומס, בעוד אחרים יותר פנויים.

אגב – כמה שרתים מגישים את תכני האתר? זאת נקודה נוספת, משמעותית מאוד. מחד, ייתכן שאותה קבוצת שרתים תתפקד באופן טוב יותר בעזרת מאזן עומסים (Load Balancer). מאידך, יש גבול גם ליכולת שיפור זו ולאחריה, יהיה צורך להוסיף שרתים. בהקשר זה, אחד האמצעים הוותיקים והיעילים ביותר לשפר מהירות אתרים, הוא שימוש ב-Content Delivery Network או Content Distribution Network. כאשר שוכרים שרות מסוג זה, התכנים של האתר יהיו מפוזרים על פני אוסף שרתים שמהווים את רשת ה-CDN. רשת זו, תהיה תואמת כמובן להיקף התכנים שלכם ולעומס המרבי שצפוי על האתר. אבל יותר מכך – רשת כזו יודעת להתרחב במקרה הצורך ולעשות שימוש עבור האתר שלכם בשרתים נוספים.

שיקולי אבטחה

היבט פחות נפוץ, אבל שבכל זאת משפיע, הוא נושא האבטחה. אבטחת השרת עצמו נלקחת בחשבון על ידי גוגל, שיכולה להעריך זאת (מבחינות מסוימות. גוגל עדיין לא "יודעת הכול"). בנוסף, אם יש מתקפת מניעת שרות מבוזרת על האתר (DDoS), זמינותו תיפגע באופן חמור. לאבטחת השרת תוכלו לדאוג במגוון אופנים טכניים, בכל הקשור אליו. אם מדובר בשרת שכור כשרות ענן, ישנם דברים שנמצאים באחריות הספק. היבטים טכניים אחרים של אבטחה שנמצאים באחריותכם, גם כן חשוב להכיר ולקחת בחשבון. הגנה על האתר מפני מתקפות Distributed Denial of Service ניתן לעשות, באמצעות שכירת שרות עזר לנושא זה.

לסיכום

לאור הנקודות שציינו כאן, מקדמי אתרים חייבים להיות מודעים לנושא זה ולשקול להשתמש באמצעים אלה, לשם שיפור מהירות האתר.

 

נגישות