רופא תעסוקתי: גם עובדים בתחום הדיגיטל יצטרכו אותו

רופא תעסוקתי

בשנים האחרונות לא ניתן להתעלם מהמגמה שבמסגרתה יותר ויותר צעירים כמו גם מבוגרים מחליטים לעבוד דווקא במקצועות הדיגיטל, וזאת בשל היותו תחום מרתק ודינאמי שנמצא במגמת תאוצה וזוכה לביקוש אדיר מצד עובדים ועובדות בכל חתך הגילאים. יחד עם זאת, לשעות העבודה הרבות כמו גם ללחץ הנלווה לעבודה יש השפעות בריאותיות לא פשוטות, כאשר רבים מהעוסקים בתחום מספרים על בעיות אורטופדיות שמקשות עליהם לעבוד בעקבות השהייה הארוכה מול המחשב והעבודה הסיזיפית. זאת ועוד, לעיתים ייתכן התפרצות של מחלה או אירוע רפואי שמשבית מפעילות, ועל כן אם אתם עובדים בתחום הדיגיטל, חשוב מאוד להכיר את הרופא התעסוקתי שיכול לסייע לכם מאוד לטובת מימוש זכויות, במידה ולא תוכלו להמשיך בעבודה או תצטרכו לקבל סיוע מצד הביטוח הלאומי בעקבות כאבים שנגרמו בעקבות העבודה ובמסגרת של אובדן כושר עבודה. מהו תפקידו וכיצד הוא יכול לסייע לכם? להלן הפרטים.

מהן הסמכויות של רופא תעסוקתי בתחום של אובדן כושר עבודה?

אובדן כושר עבודה הוא נושא מהותי שאליו יש להתייחס בכובד ראש, בייחוד אם אתם עובדים במקצוע שוחק כמו דיגיטל. לרופא תעסוקתי תפקיד חשוב במימוש הזכויות, וזאת בשל הסמכויות הנרחבות שלו. תפקידו של הרופא התעסוקתי מתחלק לשניים: התפקיד העיקרי הוא לבחון את תנאי סביבת העבודה שלכם כעובדים ובהתאם לכך לקשר למחלות מסוימות שנקראות בעגה המקצועית "מחלות מקצוע". במקצועות הדיגיטל נפוץ לראות עובדים שסובלים ממחלות כמו טריגר פינגר שפוגמות מאוד ביכולת לתפקד, בשל פגיעה עצבית. התפקיד השני של הרופא הוא להעריך את התפקוד שלכם בעבודה, ועל כן העיסוק של רופא תעסוקתי הוא חשוב מאוד. כאשר מגיעים לבדיקה אצל הרופא, מומלץ להביא איתכם את כל התיעוד הרפואי הכולל הערכות של רופאים מומחים בתחום הרלוונטיים. אם אתם סובלים למשל מפגיעה אורטופדית, נדרש להגיע עם הערכות של רופא מומחה אורתופד. בנוסף, כדאי מאוד גם להגיע עם תנאי פוליסת הביטוח, מתוך מטרה להגיש לרופא את המסמכים ובהתאם לכך לקבוע האם אכן יש מקום לקבוע כי בעקבות הפציעה או הכאבים מובילים לאובדן כושר עבודה, ובהתאם לכך קבלת פיצוי.

אובדן כושר עבודה – כל מה שצריך לדעת

לכל שכיר או עצמאי יש רכיב בביטוח שנקרא אובדן כושר עבודה. מדובר בנושא שרלוונטי בעבור כל עובד, וזאת בשל העובדה כי מדובר בפוליסה המאפשרת לקבל פיצוי בעקבות חוסר היכולת לעבוד באופן זמני או מלא. מקסימום הכיסוי הוא עד ל 75% מהשכר המדווח, מאחר והמדינה לא מעוניינת לעודד אנשים להישאר בבית ולא לעבוד. את הפוליסה ניתן לממש בהתאם לפציעה, מחלה או כל אירוע אחר שמשבית את היכולת לעבוד באופן זמני או קבוע. בשביל להבטיח את עתידכם הכלכלי ולממש את הזכויות המגיעות לכם, נדרש לפנות בהקדם לרופא תעסוקתי אשר יבחן את מצבכם הרפואי ובהתאם לכך יגבש דו"ח שאותו ניתן יהיה להגיש לוועדה לביטוח לאומי כמו גם לחברת הביטוח. על מנת שהרופא יקבע כי אתם לא מסוגלים לעבוד, צריך לעמוד ברף שרירותי אותו קבעו הרשויות. בכל הקשור לאובדן כושר עבודה, חברות הביטוח דורשות עמידה ברף של לפחות 75% בכל הקשור ליכולת ההשתכרות והעבודה ואילו אצל הביטוח הלאומי הרף גבוה עוד יותר, ועל כן יצירת קשר עם רופא תעסוקתי הוא אלמנט חיוני שיכול לא רק לסייע לכם לממש את הזכויות אלא גם להבין לעומק עד כמה המצב ממנו אתם סובלים חמור.

לסיכום

אם אתם סובלים מכאבים, מחלה או כל אירוע רפואי אחר שפוגם ביכולת שלכם לעבוד, זה הזמן לפנות לרופא תעסוקתי אשר יבחן את מצבכם ובהתאם לכך יגבש חוות דעת אותה תוכלו להגיש לרשויות, לטובת מימוש זכויות מלא.

נגישות