סיפורי הצלחה שמגיעים מאזורי הפריפריה מצליחים לא רק לעורר כבוד אלא גם לא מעט השראה. הסיפור של משפחת אדרעי אשר החליטה להקים עמותה לטובת שווין הזדמנויות בעקבות רקע אישי מורכב הוא אחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של השנים האחרונות, לא מעט בזכות עבודה חברתית וקהילתית מאומצת שמתבצעת באזור הפריפריה. ברבות השנים הצליחה העמותה ליצור מערך תמיכה וסיוע לאלפי צעירים מכל רחבי הארץ, כל זאת בהתנדבות ועם שימת דגש על מימוש הפוטנציאל, וזאת למרות תנאי פתיחה בעייתיים.
איך הכול התחיל?
את העמותה הקימו האחים איל, משה ורפי אדרעי מתוך הקושי אותו הם חוו בעת ילדותם בעיר צפת. בגיל 16 הוא איל ארדעי נאלץ לעזוב את הלימודים לטובת תמיכה כלכלית במשפחה, ועל כן הוא לא סיים 12 שנות לימוד. יחד עם זאת, תנאי הפתיחה לא עצרו אותו והוא והאחים שלו משה ורפי אדרעי הצליחו לקדם את עצמם מבחינת קריירה והמשך השושלת המפוארת של משפחת אדרעי ששורשיה נטועים עמוק בחברה הישראלית, בעקבות מגורים בעיר צפת.
את האהבה לעיר ולמסורת החליטו בני המשפחה רפי, משה ואיל אדרעי לממש באמצעות עמותה אותה הקימו על שמו של אב המשפחה, ועל כן מדובר בעמותה שהחליטה להשקיע בכל ימות השנה לטובת יצירת מרקם חברתי שוויוני המתבצע בתוך הקהילה. עדות להצלחה של המייסדים וצוות המתנדבים המסור ניתן למצוא בתגובות החמות אותם קיבלו בעקבות תוכניות ארוכות טווח כמו למשל שיפוץ של מבני חינוך, קידום חינוך מוזיקלי וכן תוכניות להשתלבות בצבא ובמקומות תעסוקה כחלק מאמונה כי באמצעות עבודה קהילתית מאומצת ניתן לצמצם את חוסר השווין בחברה הישראלית. בעידן שבו סיפורי הצלחה כמו משפחת אדרעי הם יחסים נדירים, אין ספק כי הסיפור מעורר ההשראה וכן היכולת להוציא לפועל תוכניות ארוכות טווח היא זו שהופכת את העמותה לבולטת מאוד בנוף.
פרויקטים קהילתיים שזוכים לתהודה ציבורית רחבה
אם עדיין לא שמעתם על הפעילות של עמותת אחינועם, אתם לא לבד. המייסדים של העמותה כמו גם המתנדבים פועלים מתחת לראדר ועם התמקדות ביצירת קשר עם גורמי רווחה וחינוך, כחלק מהבנה כי לא מעט מבני הנוער שמצויים בסיכון אינם מוכרים לרשויות. על כן, מערך המתנדבים פועל לטובת איתור וכן יצירת שיתופי פעולה עם רשויות מקומיות שיכולות לאמץ את התוכניות לקידום של בני הנוער, כמו למשל חלוקה של מלגות. איל, משה ורפי אדרעי מעמותת אחינועם מגייסים כספים מתורמים בשביל לספק לבני נוער בסיכון הזדמנות להתגבר על הפערים הכלכליים, ובכך להגשים את עצמם מבלי שהם צריכים לעזוב את הלימודים או להתמודד עם לחצים על רקע כלכלי. ההשקעה בתחום הזה נושאת פירות, ועדות לכך ניתן למצוא במספר הגבוה של בוגרי התוכניות שהצליחו לסיים את הלימודים ואף להשתלב במקומות תעסוקה מבוקשים, וזאת למרות תנאי הפתיחה והסטיגמות הקשורות בבני נוער בסיכון.
לסיכום
משפחת אדרעי ביחד עם המתנדבים פועלת מתוך תשוקה ואמונה כי באמצעות תוכניות ארוכות טווח הכוללות ליווי אישי החל מגיל 16 היא זו שיכולה ליצור שווין הזדמנויות בחברה הישראלית, גם בעבור נערים ונערות שחשים כי אין להם סיכוי להצליח כמו בני נוער שמתגוררים במרכז. עם חשיבה מחוץ לקופסא, תעוזה ורצון עז להצלחה – ניתן בהחלט לומר כי שינוי מציאות אינו שמור רק בעבור גורמי הרווחה והממשלה, אלא מתבצע גם ע"י עמותות כמו עמותת אחינועם שמצליחות ליצור שינוי משמעותי שמגיע לידי ביטוי בצמצום פערים ויצירת מענה אפקטיבי בעבור דור העתיד של ישראל.