משווקים

הכל על שיווק באינטרנט וברשתות חברתיות

עצמאים: מה עושים במקרה של תאונת עבודה?

כל עצמאי יודע שאין דבר כזה להיות חולה או לקחת יום מחלה, פשוט כי אף אחד לא יישלם עד אובדן יום עבודה. עם זאת, החיים לא תמיד מתוכננים ועצמאיים לא לגמרי חסרי זכויות. מכאן שאם עוברים תאונת עבודה, טוב לדעת כיצד מתנהלים, וזאת כדי להפיק את המיטב מהסיטואציה. מכאן שגם אם אתם מאותם עצמאיים שכל היום יושבים מול המחשב, כך שתאונת העבודה הנוראית ביותר שאתם יכולים לחשוב עליה היא התחשמלות מכבל סורר, עדיין מוטב להיערך מראש עם כמה עצות מועילות.

תאונת עבודה – הגדרה

ראשית ראוי להבין מהי תאונת עבודה. תאונת עבודה היא כל תאונה שנגרמת במקום העבודה או בעקבות העבודה, כך שגם אם הייתם בדרך לפגישה עסקית ובדרך מעדתם במדרגות, זוהי בהחלט תאונת עבודה. אינכם בטוחים שהמקרה שבו נפצעתם נכנס תחת ההגדרה? כל שצריך לעשות זה לפנות לעורך דין תאונות עבודה כדי לטפל במקרה – כדי להבין היתכנות ומה נדרשים לעשות. פה רבים עשויים לתהות מדוע לא להתנהל לבד, הרי בחרנו להית עצמאיים, כך שמעט ניירת לא באמת מפחידה. ובכן אם נביט בנתונים, נמצא שבמרבית המקרים שבהם אנשים קיבלו החלטה להתנהל לבד מול ביטוח לאומי (או מול מגוון ביטוחים משלימים), הם במקרה הטוב לא קיבלו את מרב הפיצויים ובמקרה הרע נגררו עם התהליך זמן רב ובסוף לא השיגו דבר.

עצמאים: מה עושים במקרה של תאונת עבודה?

מיקרוטראומה

יש לא מעט סוגים של תאונות עבודה, אך אחת היותר מעניינות ואחת מאלו שיותר קשה להוכיח, עונה לשם מיקרוטראומה. מדובר בפגיעה שנגרמת בעקבות פעילות קבועה ומתמשכת, כך מבלי ששמים לב הגוף נפגע ונשחק. סוג פגיעה שכזה נמצא כמאוד רלוונטי עבור אנשים שיושבים הרבה זמן מול המסך ומקלידים, עבור אנשים שיושבים כפופים שעות רבות מול המסך, עבור אנשים שמאמצים רבות את העיניים מול המסך וכדומה. מכאן שאם אכן סובלים מנזק משמעותי וחוששים שמדובר בתוצאה של נזק מתמשך, בהחלט יש מקום לברר כיצד אפשרי להשיג תמיכה ופיצויים.

כל שנדרשים לעשות

גם אם הסיכויים שתיפגעו בעודכם קוראים מיילים, מעלים פוסט, או מכינים לוגו נחשבים נמוכים, עדיין רצוי לדעת מראש כיצד מתנהלים ברגע האמת. מה אם כן נדרשים לעשות? ובכן אם מתעורר חשד שאכן עברתם תאונת עבודה, יש לגשת לקבל סיוע רפואי, אך במקביל גם יש ליידע את הגורם המטפל שמדובר בתאונת עבודה, וזאת כדי להימנע ממגוון תשלומים. מה עוד? יש לתעד את הסיטואציה ואת הנזק (אם ניתן), יש לאסוף מסמכים רפואיים רלוונטיים, יש להשיג פרטי התקשרות של עדים (גם אם הם הגיעו למקום רק לאחר שהתאונה התרחשה) וכפי שציינו, בהחלט מומלץ לפנות לייעוץ משפטי שיסייע להתנהל מול ביטוח לאומי.

מתנהלים לבד? בהצלחה!

לא ממהרים לקחת עורך דין? כך תפעלו: הורידו מהאתר של ביטוח לאומי טופס 283 וטופס 211. את טופס 283 יש להחתים ע"י רואה החשבון ובמקביל יש להחתימו על אישור הכנסות של השנה החולפת. את טופס 211 יש למלא ולהגישו לביטוח לאומי, וזאת לצד מסמכים נוספים. מנקודה זו ייתכן ויגיעו לכם דמי פגיעה שמהווים "עזרה ראשונה" (מהיום ה13 שלאחר הפגיעה ועד כ91 יום). פשוט? כן ולא, ועל כן נוכחות של עו"ד בהחלט חשובה. עו"ד יסייע להבין האם נכון לחזור לעבוד למרות שלא יתאפשר להמשיך לקבל דמי פגיעה, עו"ד יסייע לתבוע את ביטוח לאומי, עו"ד יסייע בהשגת אחוזי נכות וכדומה. הנקודה היא שכאשר עוברים תאונת עבודה, יש להפסיק להיות עצמאיים ולאפשר לדמות מקצועית לתפוס פיקוד. בהצלחה!

נגישות