גדלים: עוסק פטור – איך תדע מתי ואם אתה צריך להפוך לעוסק מורשה?

מצד אחד כשאנשים פותחים עסק הם רק חולמים על היום שבו הם יחזיקו בשם התואר "עוסק מורשה", אך מצד שני כאשר עומדים לעבור את הרף שמשנה את הסטטוס (בין עוסק פטור למורשה), פתאום מבינים שלצד היוקרה שהסטטוס מעניק, גם קיימים לא מעט תשלומים, כך שלו היה ניתן, היו מעדיפים להרוויח מעט פחות ובמקביל לשלם הרבה פחות לרשויות המיסים. עם זאת, כאשר מביטים קדימה, השאיפה היא לא רק לעבור את הגבול שמפריד בין פטור למורשה, אלא להרוויח הרבה יותר, ופה אתם מוזמנים ללמוד מתי משנים סטטוס, כיצד מבצעים את המעבר ואף מה חשוב לדעת תוך כדי.

הרף לשנת 2022

ראשית נציין שבעוד שמס הכנסה וביטוח לאומי כלל אינם מתעניינים האם אתם עוסק פטור או מורשה, הרי שמבחינת מע"מ הדברים לגמרי שונים. מהו אם כן מחזור המכירות השנתי שמשנה את הסטטוס? ובכן נכון לשנת 2022 מדובר ב102,292 ש"ח. פה נציין שאין זה חכם לבדוק רק בסוף השנה האם עברתם את הרף, אלא ברגע שחושדים שמתקדמים לקראתו, מוטב להיות ערניים ובעת הצורך לשנות סטטוס. אם לא תעשו זאת, המדינה תגבה מכם מע"מ, גם מבלי שאתם תגבו בעצמכם (תפסידו לא מעט כסף). מהי אם כן הדרך הנכונה ביותר עבור פתיחת עוסק מורשה במהירות ובפשטות? היכנסו לאתר "ליגל איט" ותגלו שניתן לסגור את הפינה בצורה ממוקדת ומקצועית, והכי חשוב לצד אפס בירוקרטיה ושקיפות מלאה.

בין פטור למורשה – מצא את ההבדלים

אז אלו הבדלים מחכים בעת המעבר מעוסק פטור למורשה? עברו על הדגשים הבאים: כעוסקים מורשים תתחילו לגבות מע"מ (17%). תידרשו להוציא חשבונית מס, ולא רק קבלה. תידרשו לדווח מדי חודש – חודשיים, ולא רק מדי שנה. תידרשו למלא בספר תקבולים (או דרך התוכנה של רואה החשבון) את סך ההכנסות וההוצאות באופן שוטף, וכמובן שתידרשו להתנהל באופן הרבה יותר מסודר. מכאן שאם עד עתה לא נעזרתם בחשבונית ירוקה, הגיע הזמן לערוך היכרות.

 

דברים שמוטב לדעת!

לצד סכום התקרה שמצריך לשנות סטטוס, צריך לדעת שיש עיסוקים שלא משאירים ברירה, גם אם לא מתקרבים לסכום התקרה (102,292 ש"ח). כמו כן, ייתכן שתעדיפו להיות עוסק מורשה מתוך בחירה, וזאת כי הקמת העסק מצריכה הוצאות ראשוניות מאוד גבוהות. בכול מקרה ראוי לדעת מראש שאין לשחק עם הסטטוס, כלומר אין למהר להפוך לעוסק מורשה על דעת עצמכם, וזאת כי אם תתחרטו, תאלצו להמתין שתחלוף תקופה ארוכה כבת שנתיים – המעמד בהחלט מחייב. כמו כן, אין ספק שהדבר החשוב ביותר שיש לעשות בעת מעבר לסטטוס עוסק מורשה, זה לחבור לרואה חשבון מקצועי וזמין, כך שתצליחו להפיק את המרב מהחזרי מע"מ. במה מדובר? ובכן אם בחודש מסוים משלמים יותר מע"מ (עבור צרכים עסקיים כמובן) לעומת סכום המע"מ שגובים, ניתן לקבל החזרים – נחמד ביותר!

מפיקים את המרב משינוי הסטטוס

לסיכום נציין שאם אכן הגיע הרגע לעבור מעוסק פטור לעוסק מורשה, יש להיות עם היד על הדופק ולפעול כראוי. כיצד? ובכן ניתן להתחיל להגיע למשרדי רשויות המיסים ולמלא טפסים, אך גם ניתן להשאיר את כל התעסקות לרואה חשבון או למשרד ייעודי – בחירה שלכם. כמו כן, בעת מעבר לעוסק מורשה יש לנסות להפיק את המיטב מהחזרי מע"מ, ובמקביל יש לשים לב לא לגעת באותו מע"מ שגובים מהלקוחות – הוא לא באמת שלכם. מה עוד? זהו בדיוק הזמן להבין מה נחשב כהוצאה מוכרת באופן מלא ומה נחשב כהוצאה מוכרת באופן חלקי, כאשר בין היתר אין לשכוח את ההיתכנות להרוויח מהוצאות מוכרות מטעם מס הכנסה. שיהיה בהצלחה!

נגישות